Gebruiken van het gebruikstarief

De website van de Nederlandse douane bevat het gebruikstarief. Het gebruikstarief is te raadplegen via een omschrijving en via de nomenclatuur. Wanneer u geen idee heeft hoe u moet gaan zoeken in de nomenclatuur kunt u het beste beginnen met raadplegen via de omschrijving. Dit doet u door in het menu te kiezen voor ‘Nomenclatuur’ en daarna ‘Raadplegen op omschrijving’.

Wanneer u hier paard intypt, krijgt u alle goederencodes naar boven waar paard in staat. Van levende paarden tot aan paardenvlees.

Als u al een idee heeft in welk hoofdstuk u moet zoeken kunt u het best starten met het raadplegen via de nomenclatuur. Dit doet u door in het menu te kiezen voor ‘Nomenclatuur’  en daarna ‘Raadplegen via nomenclatuur’. Wanneer u raadpleegt via de nomenclatuur komt u op de pagina met de 21 afdelingen terecht. Hier kunt u al een deel van de goederencode intypen of per afdeling en hoofdstuk het gebruikstarief openen.

Naast de mapjes staan groene pijltjes weergegeven; wanneer hier op geklikt wordt komen de aantekeningen naar boven voor de bepaalde afdeling, hoofdstuk of goederencode. Bij deze aantekeningen staat aanvullende informatie over goederen welke juist wel of niet onder dit deel van het gebruikerstarief vallen.

Meld u hier aan voor Yourcustoms