DE WERELD ROND MET LOGI LINQ

Logi Linq heeft de wereld in haar broekzak, mede dankzij YourCustoms

Tot in de puntjes verzorgde internationale transporten over land, zee en door de lucht. Logi Linq in Etten-Leur regelt het; of het nu gaat om volle zeecontainers of slechts enkele pallets. De daarbij onvermijdelijke douanezaken regelt het bedrijf tegenwoordig grotendeels zelf via de handige YourCustoms portal.

Wie internationaal handelt heeft grensoverschrijdend transport nodig. En dat is exact waar Logi Linq in uitblinkt. Dit jonge bedrijf heeft met haar wereldwijde netwerk van geselecteerde partners en haar snelle service nu al een uitstekende reputatie opgebouwd. Naar gelang de wens van de klant verzorgt Logi Linq zee-, lucht- en wegtransport van deur tot deur, zelfs als de ene deur zich in pakweg Argentinië bevindt en de andere in bijvoorbeeld België.

Internationaal onderscheidend

“Je moet jezelf kunnen onderscheiden op deze markt,” vertelt Moniek Hereijgers, oprichter van Logi Linq. “Kennis speelt daarbij een belangrijke rol: je moet weten wat er nodig is om je klanten de juiste service te bieden. Daarbij is het belangrijk om ontwikkelingen op de markt goed te volgen.”
Logi Linq is daarom onder meer aangesloten bij een wereldwijd netwerk van geselecteerde partners die lokaal zaken voor elkaar kunnen regelen. “Voor een lading vanuit China schakelen we bijvoorbeeld onze lokale partner in om de afhaling af te stemmen met de verzender. Deze spreekt de taal en weet wat er lokaal nodig is om de zending correct te versturen. Andersom regelen wij voor die partner de zaken in Europa.”

Een Logi Linq containerzegel

Digitale services

Die focus op service vertaalt zich ook in de nadruk die Logi Linq legt op communicatie en inzicht. “Daarom hebben we op onze website een tool ingebouwd met real life tracking, zodat de klant altijd kan zien waar een vracht zich op dat moment bevindt. Dat zorgt voor realistischere verwachtingen en een groter begrip bij bijvoorbeeld vertraging. We zetten wat betreft echt in op digitalisering.”

Deze digitalisering wordt doorgetrokken bij het regelen van de onvermijdelijke douanezaken waar de expediteur ook mee te maken heeft. Hiervoor wordt onder meer gebruik gemaakt van het YourCustoms portal waarmee Loqi Linq zelf export- en oorsprongsdocumenten in orde kan maken voor opdrachtgevers. “Soms zorgen klanten zelf voor de douanedocumenten, maar anderen hebben echt geen idee waar ze rekening mee moeten houden. Daarom kunnen we dit ook voor onze rekening nemen. ” Door het aanbieden van een totaalpakket kan Logi Linq deze kanten ook adviseren en de douanedocumentatie opmaken.

De Logi Linq bedrijfsvideo

Douanepartner

De stap naar YourCustoms was voor Logi Linq een logische. “Toen we begonnen zochten we een douanepartner die in België gevestigd was, vanwege een opdrachtgever waarmee we destijds samenwerkten,” licht Moniek toe. “Via via kwamen we bij WA Customs terecht. Benny van Laerhoven kwam langs en vertelde daarbij ook over de YourCustoms portal. Deze hebben we nu ongeveer een jaar in gebruik voor de export. Het werkt superhandig: er zijn hulpvelden voor meer uitleg en als je iets vergeet of verkeerd invult geeft het formulier dat ook aan.”

Tijd besparen

“Voor ons is de grote plus van YourCustoms dat het veel tijd bespaart. Je kunt alles van tevoren invoeren en klaar zetten zodat je daarna alleen nog een containernummer in hoeft te vullen en de aanvraag voor het exportdocument kan insturen terwijl het transport wordt geladen. Dat scheelt heel veel. Vervolgens krijg je automatisch per mail het exportdocument terug. Bij het versturen van een batch van dezelfde producten kunnen we de gegevens van de eerdere aangifte zelfs hergebruiken. Ook gebruiken we de functie waarbij je direct vanuit de aangifte voor export EUR1 oorsprongsdocumenten op kunt laten maken.
Deze documenten zetten wij dan weer in onze online tool, zodat ook de klanten deze kunnen inzien. Zo kunnen we onze klanten een volledige service bieden wereldwijd, van A tot Z!”