ZELF DOEN IS ZELF BESPAREN

Zelf doen is zelf besparen

 

We berichtten er al eerder over: de Kamer van Koophandel gaat vanaf 5 april volledig digitaal. Vanaf dat moment is het niet langer mogelijk om per post aanvragen te doen en zullen ook alle documenten alleen nog maar digitaal verstrekt worden.

Eenvoudig en voordelig
Via YourCustoms kunt u eenvoudig zelf al uw exportdocumenten en oorsprongscertificaten digitaal regelen, zodat u zeker weet dat de nieuwe strategie van de KvK geen problemen gaat opleveren. Dit kan gewoon met dezelfde bewijslast als die voorheen per post door u werd aangeleverd.
Zelf exportaangiften en oorsprongscertificaten aanmaken bespaart tijd en u kunt dit doen wanneer het u uitkomt. Maar bovenal scheelt het enorm in kosten: hoe meer u zelf doet, hoe goedkoper het is.

Kies uw serviceniveau
Omdat YourCustoms gekoppeld is aan de systemen van de KvK is het mogelijk om de aanvraag voor een oorsprongscertificaat, Eur1 of Eur-Med direct vanuit de portal naar de KvK te versturen. Daarbij heeft u, na het invullen van alle gegevens en het bijvoegen van de benodigde documenten, de keuze uit verschillende opties:
– Volledige self service:
Uw ingevulde aanvraag wordt rechtstreeks naar de KvK gestuurd.
– Controle
De aanvraag wordt eerst door onze douane-experts nagelopen en daarna naar de KvK gestuurd.
– Uitbesteden
Wij maken het document volledig voor u in orde en regelen het contact met de KvK.

Makkelijker kunnen we het niet maken
Uiteraard geldt hierbij steeds: hoe meer u zelf doet, hoe lager de kosten. Wie kiest voor self service kan hiermee aanzienlijk besparen. Met onze uitgebreide handleiding en de hulpvelden in de YourCustoms portal kan er eigenlijk heel weinig mis gaan. En uiteraard staan we altijd voor u klaar als u vragen heeft over het invullen van de digitale formulieren.