Tijdig bewijslast vernieuwen voor 2022

Met het nieuwe jaar in zicht is het verstandig om na te kijken of u voor komend jaar de bewijslast voor de goederen die u exporteert moet vernieuwen. Deze bewijslast, die nodig is voor het aanvragen van een Certificaat van Oorsprong of Eur1, is meestal 2 jaar geldig nadat deze is afgegeven. Vaak wordt bij uitgifte automatisch 1 januari als begindatum aangegeven. Dit houdt in dat aan het einde van 2021 bij veel exporteurs de bewijslast voor hun producten vervalt.

31 januari als deadline
Blijft u ook in 2022 exporteren en verstrijkt de geldigheid van uw bewijslast aan het einde van dit jaar, zorg dan dat u op uiterlijk 31 januari van het nieuwe jaar de bewijslast opnieuw in orde hebt gemaakt. Ook wanneer u gebruik maakt van een gedeponeerde bewijslast bij de KvK (voor herhalende export van dezelfde producten) moet deze vernieuwd worden na 2 jaar.

Eerste hulp bij bewijslast
Weet u niet precies wat u allemaal moet meesturen voor deze aanvraag of is het u onduidelijk of uw bewijslast vernieuwd moet worden? Wij kunnen u hierbij helpen. Wij geven advies over wat u aan de KvK moet overleggen, waarom het handig is bewijslast te deponeren en hoe dit moet en kunnen zelfs het hele traject uit handen nemen. We vertellen u er graag vrijblijvend meer over.